Pražákova 1008/69, 639 00 Brno
SK
CS
EN

Automotive seminář 2022 – Analýza aktuální situace a možná východiska

Automotive seminář 2022 -  Analýza aktuální situace a možná východiska

 

V termínu 28. - 29.04.2022 pro Vás ve spolupráci s naším hlavním partnerem BOZPO, s.r.o. připravujeme zajímavou akci, na které byste určitě neměli chybět. Netajíme se tím, že je to pro nás akce roku, do které dáváme aktuálně většinu naší energie. Jedná se o seminář, který je vysoce atraktivní zejména pro všechny na pozicích jako CEO, Quality manager, HR manager, Operational manager, Project manager, HSE Manager, Purchasing manager, Logistics manager, SQA, Lean manager a pro společnosti působící v automotive segmentu v rámci ČR by to měla být „must-have“ akce.

BEZPLATNÁ PŘIHLÁŠKA PRO VŠECHNY KLIENTY A ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V AUTOMOTIVU PRŮMYSLU SR/ČR!
Po krizi způsobené virem COVID-19 a čipové krizi, přichází další krize spojená s ruskou invazí na Ukrajinu. Společnost CeMS se rozhodla pomoci zasaženým společnostem a přinést Automotive seminář, který bude bezplatný. Věříme, že vám seminář pomůže a společně analyzujeme globální situaci v automotive segmentu.

 

Proč akce roku pro automotive?

Spolu s našimi zkušenými lektory s dlouholetou praxí v automotive jsme se podívali blíže na témata, která nás společně trápí od začátku pandemie. Jako vždy, i nyní jsme pro vás vybrali to nejlepší, co máme. Už samotný název semináře prozrazuje, že jej neplánujeme vést jen v rovině konstatování faktů. Právě naopak, představíme Vám úspěšné organizace působící v automotive – nejen jako Tier1 – 5 dodavatel ale i OEM, které dokázaly promptně reagovat a využít pandemii ve svůj prospěch ať už formou diverzifikace nebo efektivním zvládnutím rizik a pro inspiraci Vám představíme organizace, které dokázaly efektivně čelit nejen čipové krizi.

Kromě zkušených lektorů jsme si pro Vás připravili řadu zajímavých VIP hostů z konkrétních organizací včetně zástupce top-managementu OEM - spol. PSA Trnava - Stellantis, které také ovlivnila současná situace a chtějí s Vámi sdílet jejich názory a své praktické zkušenosti.

 

S kým a o čem budeme mluvit?

Jak jsme již výše zmínili, nebudeme jen rozebírat důvody a prognózy – dokdy bude automotive segment každodenně čelit aktuální celosvětové krizi. Naší vizí je pokusit se „rozměnit dnešní krizi co nejvíce na drobná“ a zejména poukázat na možná východiska a možnosti zmírnění jejích negativních dopadů na Vaše organizace ve všech strategických oblastech a zároveň poukázat i na možnosti jak změnit toto riziko na byznys příležitost – ať už formou diverzifikace nebo optimalizací nákladů využitím lean management principů konkrétně:

 

1. den:

V souvislosti s aktuálně probíhající krizí začneme snad nejčastěji skloňovaným pojmem - čipovou krizí, na kterou silně navazuje efektivní management rizik a možnosti diverzifikace. Tímto tématem nás provede Ing. Jan Kodet, Ph.D., který je soudním znalcem pro analýzu a řízení rizik ve strojírenství. 

Pro mnohé z nás je to stále "španělská vesnice", ale současná situace pouze podtrhla důležitost témat kybernetické bezpečnosti. Toto téma spolu s BCMS a TISAX pro Vás připravuje Ing. Tomáš Polakovič - IT manažer v oblasti automotive s více než 20 letými zkušenostmi.

Zda je vůbec možné aplikovat LEAN i během krize, a pokud ano tak jak nám přiblíží Ing. Peter Vlčák, který působil více než 25 let na TOP manažerských pozicích v jedné z největších automobilek v SR.

Pokusíme se poučit z historie a řekneme si, jak probíhala historicky první implementace VDA 6.1 v koncernu VW v závodě Volkswagen Bratislava. Co to obnášelo a co to přineslo nám řekne manažer kvality, který byl u toho a byl za úspěšnou implementaci VDA přímo zodpovědný - Ing. Karol Kolesík, jeden z našich nejzkušenějších lektorů v oblasti statistických metod, systémů kvality, metrologie ale i jiných core tools a metod využívaných v automotive.

 

2.den:

Od čistě "kvalitářských" témat si odpočineme na začátku 2. dne, kdy se podíváme na dopady korona krize v oblasti HR. Bude to právě s lektorem, který působil nejen v HR ale také v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Paní lektorka Ing. Ľubica Kuchařová momentálně přímo komunikuje a ovlivňuje přijímání opatření v souvislosti s COVID na úrovni samosprávy.

O tom, jak je důležité mít v době krize po boku stabilní dodavatele, jak je vybírat, auditovat a hodnotit a co je zodpovědností SQA v dnešní době rozebere. Ing. Peter Rendek, který téměř 20 let působil jako korporátní lead auditor, SQA, manažer kvality a krizový manažer v nadnárodních automotive korporacích v Německu i na Slovensku.

Na závěr bychom si nemohli dovolit zorganizovat automotive konferenci a nedotknout se při tom tématu elektromobility. Ve vztahu k životnímu prostředí si ji rozebereme právě s naším "lektorem roku" paní Mgr. Kateřinou Tancikovou, specialistkou pro oblast životního prostředí, která úspěšně implementovala nejen projekty související s EMS ale is integrací systémů managementu a vedla mezinárodní projekty v nadnárodních korporacích.

 

Hosté konference:

Zmiňovali jsme i zajímavé hosty, které jsme oslovili při výše zmíněných tématech. Těšit se můžete na zástupce top-managementu společnosti PSA Trnava (Stellantis), také na několikanásobného podnikatele roku EY - pana Dipl. Ing. Artura Gevorkyana ze společnosti GEVORKYAN, s.r.o.

S jakými problémy se setkal HR a QA management společnosti, která během krize začínala jako startup s vývojem a přípravou prototypové výroby prvních slovenských baterií do elektromobilů nám přijdou popovídat paní Pieš resp. paní Victoria Vernarecova a pan Miroslav Oboril ze společnosti InoBat Auto.

Jak současná situace a čipová krize ovlivnila dynamickou společnost Carcoustics Slovakia Nováky s. r. o. nám řekne její jednatel pan Vida.

Na závěr semináře k Vám promluví spoluorganizátoři této zajímavé akce ze společnosti BOZPO, s.r.o., kteří jsou každodenně v konkrétních organizacích automotive a přiblíží nám svůj pohled jak efektivně minimalizovat bezpečnostní rizika na pracovištích během pandemie. 

 

Budu moci klást dotazy lektorům či hostům semináře?

Určitě ano. Vzhledem k již nyní vysokému počtu avizovaných zájemců jsme se rozhodli naše klasické online odborné kurzy pořádané přes Webex nahradit live vysíláním přes YouTube.

Kromě chatu budeme pro zvýšení interakce používat nástroj Slido, kde bude lektor odpovídat na vaše dotazy. V případě velkého množství otázek moderátor vybere nejlepší dotazy, na které lektor odpoví přímo během semináře.

Ostatní dotazy a odpovědi Vám budou následně zaslány dodatečně po skončení semináře i formou blogu, který najdete po skončení semináře na naší web-stránce. O všem budete včas informováni prostřednictvím zaslaných organizačních pokynů a návodu k připojení.

 

Kdy a kde?

Seminář realizujeme jako live online vysílání přes YouTube v termínu 28. - 29.04.2022, 08:00 - 14:00.

 

Jak se přihlásit?

Využijte prosím online přihlášení na následujícím odkazu: Automotive seminář 2022 – Analýza aktuální situace a možná východiska. Je to naprosto jednoduché, vše proběhne online takže se klidně můžete přihlásit odkudkoliv. V 1. kroku zadáváte údaje společnosti a údaje objednatele. Ve 2. kroku zadáváte přihlášené osoby - osoby, které se reálně zúčastní semináře.

Máte-li nákupní systém a nemáte nás registrované jako dodavatele, budeme maximálně součinní při jakýchkoli speciálních požadavcích zařazení nás jako dodavatele. Neváhejte nás kontaktovat.

Seminář se snažíme připravovat tak, aby byl zajímavý pro všechny působící v automotivu bez většího ohledu na pracovní pozici. Pokud byste však vyhodnotili, že 1. nebo 2. den pro Vás není zajímavý, můžete se přihlásit také na 1 konkrétní den semináře..

Nezapomeňte, že již při samotném přihlášení nám můžete do poznámky adresovat konkrétní otázku, na kterou byste chtěli znát odpověď.

 

V případě jakýchkoli otázek ohledně semináře jsme Vám k dispozici.

Už teď se těšíme na Vaši aktivní účast a zajímavé otázky či Vaše názory na jednotlivá témata!