Pražákova 1008/69, 639 00 Brno
SK
CS
EN

PSB

Co znamená PSB?

V souvislosti s bezpečností produktu znamená zkratka PSB Product Safety Responsible v překladu tedy Odpovědnost za bezpečnost produktu. V tomto kontextu označuje osobu nebo organizaci, která je odpovědná za zajištění toho, aby byl produkt navržen, vyroben a uveden na trh bezpečným a vyhovujícím způsobem v souladu s platnými zákony a předpisy. PSB je odpovědná za hodnocení rizik spojených s produktem, provádění testování a certifikace produktu a poskytování informací zákazníkům o bezpečném používání a manipulaci s produktem. Také by měla zajišťovat, aby byl produkt bezpečný po celou dobu svého životního cyklu. V některých případech může být PSB také odpovědná za hlášení případů poškození způsobených produktem a za stažení produktů, které představují bezpečnostní riziko. Role PSB je zásadní při zajišťování toho, že produkty jsou pro veřejnost bezpečné a že spotřebitelé mají důvěru v produkty, které kupují.
 
Co by měla brát PSB v úvahu? 
Pro výrobce je nezbytné důkladně porozumět platným bezpečnostním předpisům a normám výrobků a také dobře chápat potenciální nebezpečí spojená s výrobkem. PSB by měla mít potřebné technické a odborné znalosti pro hodnocení bezpečnosti produktu a také schopnost efektivně komunikovat se zúčastněnými stranami, včetně zákazníků, dodavatelů a regulačních orgánů.
 
PSB by měla zvážit i širší dopad produktu na životní prostředí a na komunitu. PSB může být například odpovědná za posouzení potenciálního dopadu produktu na životní prostředí, včetně jeho dopadu na volně žijící zvířata, ovzduší, vodu a půdu. Měla by také zvážit sociální dopad produktu, jako je jeho dopad na pracovníky během výrobního procesu nebo jeho dopad na komunitu, ve které se používá. Dále by si měla být vědoma etických důsledků svého produktu, včetně použití materiálů, které mohly být získány vykořisťovatelskými nebo neetickými prostředky. Měla by také zvážit dlouhodobou udržitelnost produktu, včetně dopadu na budoucí generace.
 
 
 
 

Doporučená školení:

Název školení Trvání školení Místo konání Cena Nejbližší termín
2 dny (8:00 - 14:00)
Online 8 900,00 CZK
10 769,00 CZK s DPH
03.06.2024 - 04.06.2024 + 2
1 den (8:00 - 14:00)
Online 4 900,00 CZK
5 929,00 CZK s DPH
05.06.2024 + 2
1 den
Firemní školení Na vyžádání
Podle Vás