Pražákova 1008/69, 639 00 Brno
SK
CS
EN

DFMA - Design for Manufacture and Assembly

Co je DFMA?

Analytická metoda, jejímž cílem je zjednodušit design a výrobu produktu složeného z více komponent. DFMA je kombinace dvou metodologií: Design for Manufacture, která znamená zjednodušení výroby dílů, ze kterých se skládá koncový výrobek a Design for Assembly, která se snaží o zjednodušení procesu sestavování dílů do hotového výrobku.

 

Na co slouží DFMA

DFMA předpokládá maximální zjednodušení designu produktu bez dopadu na jeho funkcionalitu a kvalitu. Filozofií DFMA je, že nejlevnější komponenta je neexistující komponenta. Snížením počtu samostatných dílů ve výrobku se redukuje na nulu potřeba designování komponentu, aktualizace spojená s redesignem, výroba komponentu a s ní spojené ztráty, skladování komponentu a výrobní vady způsobené chybnou montáží komponentu. Potenciál úspor je v případě zjednodušení designu vysoký, společnosti jako Ford reportují saving na úrovni desítek milionů dolarů.
DFMA se využívá software DFA Software - Product Simplification společnosti Boothroyd Dewhurst.

 

Použití v praxi

Proces redesignu výrobku začíná jeho funkční a strukturní analýzou, v níž se popíše celý výrobek z hlediska funkčnosti a naplnění zákaznických představ
Ve druhé, analytické části se zkoumá každý díl z několika hledisek. Materiálového složení, procesních operací při kompletování výrobku (takt time, nutnost používat speciální nástroje pro jeho umístění, možnost zničení při montáži, možnost vyklouznutí apod.), Jeho účel z hlediska celkové funkčnosti výrobku. Sestavuje se i procesní diagram skládání celku z částí, včetně časů operací, použitých materiálů a operací (například: operace lepení, materiál lepidlo, čas operace 12 sekund). V analytické části se hledají potenciální díly celku, které se buď dají zcela vyloučit, nebo spojit s jiným dílem do jednoho kusu. Podobně se hledají i procesy, které se dají vyloučit. Pro jejich identifikaci slouží tři eliminační otázky:

  1. Dá se posouvat pořadí kroků montáže zkoumaného dílu vzhledem k předchozímu dílu? (Mohu změnit pořadí montážních kroků?)
  2. Je pro zkoumaný díl třeba použít jiný materiál, který se jinak ve výrobku nevyskytuje?
  3. Měl by se díl montovat nebo demontovat samostatně, protože by jinak nebylo možné sestavit nebo demontovat jiné teoreticky podstatné díly? (Je samostatná manipulace s dílem nezbytná pro celkovou funkčnost výrobku?)

Pokud jsou odpovědi na všechny tři otázky "ne", pak je pravděpodobně možné díl buď zcela vyloučit, nebo jej sloučit s jiným, čímž se zjednoduší design výrobku.
Redesign výrobku je třetím krokem DFMA. Návrh nového designu obsahuje již sloučeny díly do jednoho celku, případně neobsahuje vyloučené, zbytečné díly. Stejně jsou z procesního schématu sestavení produktu vyloučeny operace nutné pro montáž sloučených nebo eliminovaných dílů. Redesign se musí realizovat tak, aby byla funkčnost a spolehlivost hotového výrobku zachována. Zredukování počtu dílů musí naopak vylepšit procesy výroby tím, že se zjednoduší, uspoří se náklady na pomocné materiály, čas na sestavování dílů a sníží se chybovost procesu.
V závěrečné fázi DFMA se shrnou do zprávy výsledky předchozích tří částí.