Pražákova 1008/69, 639 00 Brno
SK
CS
EN

Pro koho je určený systém manažerství udržitelnosti akcí podle ISO 20121

KATEGORIE

 

V článku se obeznámíme s normou ISO 20121, zjistíte na co je zaměřená, a kdo by mohl využít normu ve své organizaci. Obeznámíme se s výhodami normy a také jaké jsou základní rady jak začít s implementací. 


 
Na co je zaměřená norma ISO 20121?


Mezinárodní norma ISO 20121 specifikuje požadavky na systém manažerství udržitelnosti akcí pro jakýkoliv typ akcí, anebo aktivit souvisejících s akcemi, a poskytuje pokyny v souladu s těmito požadavky. 


Tato mezinárodní norma byla navrhnutá s cílem pomoci organizacím a jednotlivcům zlepšit, zkvalitnit a standardizovat podmínky udržitelnosti nabízených služeb souvisejících s akcemi, které organizují pro zákazníky, resp. účastníky akcí, a jsou někdy svojí povahou charakterizované pozitivními i negativními sociálními, ekonomickými a environmentálními vlivy.


 
Pro koho je určené ISO 20121?


ISO 20121 se vztahuje na všechny typy a velikosti organizací, které se podílejí na navrhovaní a realizovaní akcí a přizpůsobuje se různým geografickým, kulturním a společenským podnímám a řeší odvětví akcí ve všech třech rozměrech udržitelnosti, a ve všech stádiích dodavatelského řetězce, kterými jsou:

  • Organizátoři akcí
  • Majitelé akcí
  • Pracovníci
  • Dodavatelský řetězec akcí
  • Účastníci, kteří se aktivně podílejí na obsahu akcí
  • Účastníci, kteří přijímají obsah, anebo službu
  • Regulační orgány
  • Komunity

 
Jaké jsou výhody normy ISO 20121?


Pro organizace se současnými systémy manažerství je vhodné integrovat požadavky této mezinárodní normy do svých existujících systémů.


Integrování  ISO 20121 pomůže každé organizaci:

  • cílevědomě pokračovat a finančně růst
  • stát se sociálně zodpovědnějšími
  • snížit environmentální stopu svých aktivit

 

Obchodní  výhoda

 Organizování akcí procesně řízeným přístupem hospodářských, environmentálních a sociálních vlivů za současného monitorování, měření a analyzování, poskytuje příležitosti na efektivní využívání zdrojů v rámci řízení dodavatelského řetězce a snížení nákladovosti akcí.


Reputační výhoda 

Použití uznávaného mezinárodního rámce udržitelnosti manažerství událostí umožní organizacím prokázat své kroky organizování akcí důvěryhodným a transparentním způsobem.
 
Jak normu ISO 20121 implementovat?


Implementace normy ISO 20121 je ulehčená, protože je založená na známých a uznávaných normách ISO 9001 (systém manažerství kvality) a ISO 14001 (systém environmentálního manažerství) včetně přístupu: PDCA cyklu. 
Organizace, které úspěšně implementují požadavky normy, se budou moci ucházet o nezávislé uznání jejich dosáhnutého výsledku prostřednictvím procesu nazvaného "Certifikace"

Podobné články

Den Země: Oslava naší planety a výzva k její ochraně

Den Země: Oslava naší planety a výzva k její ochraně

Den Země, který se každoročně slaví 22. dubna, je mezinárodní svátek věnovaný naší planetě. Je to den, kdy si připomínáme krásu a křehkost Země a naši zodpovědnost za její ochranu.

Zobrazit víc
Jaké změny přináší aktuální 6. verze MMOG/LE pro dodavatelský řetězec v automotive?

Jaké změny přináší aktuální 6. verze MMOG/LE pro dodavatelský řetězec v automotive?

KATEGORIE

MMOG/LE V6 je logistický hodnotící nástroj, který pomáhá automobilovým společnostem získat větší transparentnost ohledně schopností a efektivity jejich dodavatelského řetězce. Tento nástroj umožňuje dodavatelům provádět samo-hodnocení a kontinuální zlepšování. Aktuální verze 6 obsahuje vylepšení v oblastech digitální transformace, plánování kapacit, ESG odpovědnosti, krizového řízení, kybernetické bezpečnosti a hodnocení SCM u subdodavatelů a nových účastníků...

Zobrazit víc
ISO/IEC 42001:2023 - Řízení systému umělé inteligence

ISO/IEC 42001:2023 - Řízení systému umělé inteligence

KATEGORIE

Umělá inteligence (AI) způsobila revoluci v mnoha odvětvích, ale její rychlý růst přinesl i obavy týkající se etiky, soukromí a bezpečnosti. Právě k řešení těchto výzev navrhla Mezinárodní organizace pro normalizaci a Mezinárodní elektrotechnická komise normu ISO/IEC 42001.

Zobrazit víc
Co je to NIST a jak souvisí s ISO/IEC 27001

Co je to NIST a jak souvisí s ISO/IEC 27001

KATEGORIE

Oba standardy poskytují řadu bezpečnostních kontrol, které pomáhají organizacím chránit své informace. NIST a ISO/IEC 27001 jsou kompatibilní a navzájem se doplňují. NIST poskytuje technické detaily pro implementaci bezpečnostních kontrol, které jsou doporučeny v ISO/IEC 27001.

Zobrazit víc

Newsletter