Pražákova 1008/69, 639 00 Brno
SK
CS
EN

Jaké jsou nové interpretace IATF?

KATEGORIE

IATF 16949:2016 Sanctioned Interpretations (SIs) #20

 

IATF skupina vydala nejnovější sankcionované interpretace na své webové stránce. Poslední IATF 16949: 2016 Sanctioned Interpretations (SIs), číslo 20, která se týká požadavku IATF16949: 2016; 10.2.3 Řešení problémů, přidává ke organizací zdokumentovaným procesům pro řešení problémů to, že musí ZABRÁNIT OPAKOVÁNÍ VÝSKYTU.

Mnozí si lámou hlavu nad tím, co tento požadavek přináší. Nápravná opatření jsou už přece v tomto požadavku obsažená. Podle ISO 9000: 2015 "Nápravné opatření je opatření k odstranění příčiny neshody a prevenci opakování." I preventivní opatření jsou již v tomto požadavku obsažená. Podle ISO 9000: 2015 "Preventivní opatření jsou opatření k odstranění příčiny potenciální neshody, nebo jiné potenciálně nežádoucí situace. "

Pokud se tedy problém znovu vyskytne, mohlo by to znamenat, že účinnost nápravného opatření nebyla vyhodnocena správným způsobem, nebo že opatření nebylo přijato na skutečnou kořenovou příčinu.

Je čas podívat se na to, zda je váš proces pro řešení problémů robustní?

  • Stává se vám, že je o opatřeních rozhodnuto dříve, než se zjistí co je kořenovou příčinou problému?
  • Skládá se váš tým z reprezentantů různých disciplín?
  • Nechybí vám v týmu neutrální koordinátor k tomu, aby se zajistilo dosažení cíle a tedy určení kořenové příčiny a účinného nápravného opatření?
  • Používáte v procesu nástroje jako například G8D, IS / IS NOT, Ishikawa a 5 Why?
  • Odmítá vaše organizace zavádění preventivních opatření z důvodu nákladů na implementaci?
  • Snažíte se hledat POKA-YOKE řešení?
  • Setkáváte se s nedostatkem zájmu a ochoty u všech shora dolů na podílení se při řešení problémů?
  • Chybí vám zapojení vrcholového managementu?
  • Obsahuje tento proces analýzu rizika (FMEA)?
  • Není tento proces vnímán jako pouze papírová záležitost pro zákazníka či auditora?

I když důvodů může být mnoho, mnozí se shodují na tom, že hlavní příčinou neefektivního řešení problémů je ve skutečnosti nedostatek kompetence v oblasti nástrojů a technik řešení problémů.

Pokud potřebujete zlepšit kompetentnost členů vašich týmů v aplikaci správné metodiky a nástrojů vhodných pro proces řešení problémů, obraťte se nás. Vybrat si lze ze dvou kurzů: Problem solving, ve kterém se účastníci seznámí se základními metodami a zjistí jak efektivně řešit různé druhy problémů přes strukturovaný systém řešení problémů, a GLOBAL 8D - Řešení problémů a reklamací, který je standardem v řetězci dodavatelů automobilového průmyslu.

Doporučená školení:

Název školení Trvání školení Místo konání Cena Nejbližší termín
1 den (8:00 - 14:00)
Online 4 900,00 CZK
5 929,00 CZK s DPH
11.04.2024 + 7
1 den (8:00 - 14:00)
Online 4 900,00 CZK
5 929,00 CZK s DPH
12.04.2024 + 7

Podobné články

Jaké změny přináší aktuální 6. verze MMOG/LE pro dodavatelský řetězec v automotive?

Jaké změny přináší aktuální 6. verze MMOG/LE pro dodavatelský řetězec v automotive?

KATEGORIE

MMOG/LE V6 je logistický hodnotící nástroj, který pomáhá automobilovým společnostem získat větší transparentnost ohledně schopností a efektivity jejich dodavatelského řetězce. Tento nástroj umožňuje dodavatelům provádět samo-hodnocení a kontinuální zlepšování. Aktuální verze 6 obsahuje vylepšení v oblastech digitální transformace, plánování kapacit, ESG odpovědnosti, krizového řízení, kybernetické bezpečnosti a hodnocení SCM u subdodavatelů a nových účastníků...

Zobrazit víc
ISO/IEC 42001:2023 - Řízení systému umělé inteligence

ISO/IEC 42001:2023 - Řízení systému umělé inteligence

KATEGORIE

Umělá inteligence (AI) způsobila revoluci v mnoha odvětvích, ale její rychlý růst přinesl i obavy týkající se etiky, soukromí a bezpečnosti. Právě k řešení těchto výzev navrhla Mezinárodní organizace pro normalizaci a Mezinárodní elektrotechnická komise normu ISO/IEC 42001.

Zobrazit víc
Co je to NIST a jak souvisí s ISO/IEC 27001

Co je to NIST a jak souvisí s ISO/IEC 27001

KATEGORIE

Oba standardy poskytují řadu bezpečnostních kontrol, které pomáhají organizacím chránit své informace. NIST a ISO/IEC 27001 jsou kompatibilní a navzájem se doplňují. NIST poskytuje technické detaily pro implementaci bezpečnostních kontrol, které jsou doporučeny v ISO/IEC 27001.

Zobrazit víc
ESG se nezadržitelně blíží. Využijte čas efektivně, udělejte první krok a začněte s přípravou a vzděláváním v oblasti ESG již nyní!

ESG se nezadržitelně blíží. Využijte čas efektivně, udělejte první krok a začněte s přípravou a vzděláváním v oblasti ESG již nyní!

KATEGORIE

V roce 2025 vůjde v platnost povinnost reportovat ESG ukazatele pro mnohé firmy, kterých se dosud tato povinnost netýkala. Při přípravě ESG výkaznictví je třeba zpracovat více než 80 různých údajů, což představuje téměř 1000 kvalitativních či kvantitativních hodnot. Začněte s přípravou již nyní!

Zobrazit víc

Newsletter